Aljoša Furlanič
Sep 23 2014
in Photography, Tips 0 Comments tags: photo, tips
Aljoša's picture

Nasvet za boljše fotografije

Se dostikrat vprašate, zakaj vaše fotografije niso takšne kot fotografije profesionalcev? Za to obstaja veliko razlogov. Eden izmed teh je obdelava.

 

Dandanes skoraj ne najdete več fotografije, ki ni obdelana. Velikokrat so to samo majhni popravki, kot npr. svetlost, kontrast... Lahko pa naletite na fotografijo, ki je skoraj v celoti obdelana. Prava umetnost jo je obdelati tako, da se to sploh ne opazi.

Največkrat se za to uporablja PhotoShop ali Lightroom. Za začetnike so takšni programi dokaj zahtevni, saj imajo veliko funkcij. Večino jih nikoli ne boste uporabljali. Tiste, ki pa jih boste uporabljali, jih je dobro obvladati.

 

Na YouTubu sem odkril zelo zanimiv kanal ravno o tem in bi ga rad delil z vami. Na njem lahko najdete začetniške in tudi zahtevnejše nasvete.

Imenuje se Phlearn. Pogledate pa si ga lahko na tej povezavi.

Zelo vam priporočam ogled njihovih videov, saj sem prepričan, da se boste naučili marsikaj novega in uporabnega. V komentarjih lahko prilepite naslov od kakšnega, ki vam je bil zanimiv.

 

Če veste še za kakšen kanal, ga navedite v komentarjih, da si ga ogledamo še ostali.
- Sharing is caring -

Aljoša's picture
About the Author:
I just love photography, web development, programming,... You can see some of my work here. Hope you like it. Feel free to leave a comment.